Alghero

Programa a l’Alguer Tots junts per Sant Jordi

Sant Jordi a l’Alguer
Via Columbano 4, Alghero

Programa

↓ Català | ↓ Italiano | English ↓

Programa a l’Alguer Tots junts per Sant Jordi.

Més informació a la pàgina Facebook de la Delegació del Govern de Catalunya a Itàlia, ofici de l’Alguer.

Divendres 12 d’abril h. 16.00 c/o Libreria Labirinto Mondadori (via Carlo Alberto 119) Presentazione Corso di Illustrazione liv Base adulti (ogni venerdì, sino a maggio) A cura di Sara Pilloni || Info LIBRERIA IL LABIRINTO tel.079980496

Diumenge 14 d’abril h. 8.30 Passejada per la Llengua A cura del Centre Excursionista de l’Alguer Mont Timidone i Cala de la Barca, Visita a La Vida Rústiga. Apuntament d’Emozioni di Primavera del Parc Regional de Port Comte. Adhesions entre dimecres 10 d’abril a cealguer@gmail.com

Dimarts 23 d’abril

  1. 17.30 c/o Sala Mosaic, Museu Arqueològic A cura de la Generalitat de Catalunya + Llibreria Il Labirinto Presentació de la Publicació anual “Sant Jordi a l’Alguer a la recerca del drac” de Eleonora Cattogno (trad. Carla Valentino). Llibre en català de l’Alguer dedicat a les escoles primàries de la ciutat, editat conjuntament per la Generalitat de Catalunya i la Fondazione Alghero
  2. 18.00 c/o Òmnium Cultural, Carrer de Sant Agustí 18/A Exposició de les publicacions de l’Òmnium Cultural de l’Alguer i les traduccions en alguerés de “Lo Petit Príncip” de A. De Saint Euxpery i la “Història d’una lloca marina” de L. Sepulveda.

Òmnium Cultural de l’Alguer presenta les publicacions realitzades enguany i fa una diada de portes obertes. Especial atenció enguany a l’edició feta amb l’aprovació del Bisbat de l’Alguer de Lo Sant Rosari alguerés.

  1. 19.00 c/o Sala de la Biblioteca Catalana Obra Cultural Presentació del Llibre “Racconti algheresi” Volum II de Miquel Chessa a cura di Carlo Sechi. Lectura de Pier Luigi Alvau. Ristampa a cura di Ed. de l’Alguer.

L’Obra Cultural de l’Alguer presenta una reedició del Volum II de Miquel Chessa, un treball difícil de trobar actualment i que l’Obra ens ofereix la possibilitat de tornar a gaudir.

Dimecres 24 d’abril

  1. 19:00 c/o Torre de l’Esperó Reial – Sulis

a cura de Plataforma per la Llengua i Barnasants projecte cultural en xarxa

Master-class de guiterra blues amb el mestre Quico Pi de la Serra

i presentació dels sous últims discos com “Dues tasses”

i “T’agrada el blues?”, veniu amb la guiterra!

 

h 17.00 i h 19.00 – c/o Plaça Lo Quarter

Laboratori de Paella valenciana. A cura de Plataforma per la Llengua

Apuntament del programa “Del tros al plat” de la Diputació de València

Prenotacions: Info Point, Plaça Lo Quarter (fins al 23 d’abril 9:30-19:30)

Dijous 25 d’abril

12.00 c/o Plaça Lo Quarter A cura de Plataforma per la Llengua. Paella per la Llengua. Apuntament del programa “Del tros al plat” de la Diputació de València Prenotacions: www.viuencatala.cat/ Distribució bitllets: Info Point, Plaça Lo Quarter (23 i 24 d’abril 9:30-19:30). Una iniciativa de portar la típica paella valenciana a la ciutat catalana de Sardenya de la mà dels mestres paellers valencians i amb la col·laboració de la Diputació de València.

18.00 c/o Plaça Lo Quarter A cura de Plataforma per la Llengua i Barnasants projecte cultural en xarxa Concert de Maria del Mar Bonet i Quico Pi de la Serra, Festa de la Liberació del Feixisme. Gratuït http://barnasants.com/esdeveniments/quico-i-maria-del-mar/

El 25 d’abril és a la República Italiana la festa de l’alliberament del nazi-feixisme, enguany el festival Barnasants ens porta per aquesta significativa data a dos dels cantants més populars de la Nova Cançó.

Divendres 26 d’abril h 9.00 c/o Lo Quarter A cura de Plataforma per la Llengua Laboratori de Paella valenciana. Apuntament del programa “Del tros al plat” de la Diputació de València Prenotacions: Info Point, Plaça Lo Quarter (fins al 23 d’abril 9:30-19:30). Curs intensiu de com preparar una bona paella.

h 18.00 c/o Università delle tre età (via Sassari, 179) Ernesto, Comèdia de Guido Sari. A cura de l’Associació per a la Salvaguarda del Patrimoni Historicocultural de l’Alguer.

La comèdia de Guido sari és una mena de metàfora de la infatuació acrítica per la tecnologia, infatuació que pot arribar a modificar els nostres comportaments, tant col·lectius com individuals.

Dissabte 27 d’abril h. 18.00 c/o Torre de l’Esperó Reial – Sulis A cura de Plataforma per la Llengua Apparella’t, presentació de l’App per les “parelles lingüístiques”.

 

The Delegation of the Government of Catalonia in Italy, Alghero office (Sardinia), the Alghero City Council and the main cultural organisations of Alghero city have programmed a month of April with plenty of cultural events and activities around the Catalan festival of Sant Jordi and the day of #BooksAndRoses. Events start on April the 12th and will end on April the 27th. Check their Facebook page for the last updates.