TORNAR A CERCAR PER :  Mapa  |  Activitat  |  Data

Sant Jordi a l’Alguer

Icona de marcador de mapa que acompanya a la direcció on es realitzarà l'esdeveniment

20 abril 2022

Una setmana d’activitats a l’Alguer coordinades per l’Ofici de l’Alguer de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració i organització de les principals entitats de la ciutat, donant com a resultat l’ampli i divers programa que es veu a continuació:

 

PROGRAMA SANT JORDI A L’ALGUER 2022

20 d’abril

10:30   Ex Mercat de la Fruita de Via Sassari. Doriana Caria es troba amb els estudiants de  l’Escola Mitjana de l’Institut Comprensiu 1 i 2 de l’Alguer per presentar el seu llibre  Io ti aspetto. Organitza llibreria Cyrano.

17:30   Ex Mercat de la Fruita  de Via Sassari. Sara Pilloni presenta el seu llibre Le sei Storie del Mago di Oz. Intervé amb l’autora Eleonora Cattogno. Organitza llibreria Cyrano.

20:30  Teatre Cívic Gaví Bal·lero. Premi Fidelitat a l’Alguer. Organitza Municipi de l’Alguer.

12,13,22 i 23 d’abril. Escola Mitjana Grazia Deledda i Escola Primària Sacro Cuore. Giochiamo con i fumetti. Mini laboratori d’aproximació al còmic a càrrec de Daniele Mocci i Andrea Pau. Organitza Llibreria Cyrano

Del 20 al 23 d’abril.  Escoles de l’Alguer. Presentació del llibre d’Eleonora Cattogno Sant Jordi a l’Alguer. Intervé l’autora Eleonora Cattogno. Organitza Ofici de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer.

Del 21 al 25 d’abril.  Biblioteca Sant Miquel, Largo Lo Quarter. Mercat Non solo libri trobada anti-crisi per grans i petits, llibres i DVD usats a canvi d’una petita donació. Organitza Associazione Volontari per la Biblioteca San Michele. Horaris: Dijous i dissabte 9:30 – 12:30, Divendres, dissabte, diumenge i dilluns 17:00 – 19:30.

21 d’abril

9:30    Escola Primària Maria Immacolata. Un libro per amico laboratori d’animació a la lectura i creativitat a càrrec de  Claudia Chelo. Organitza llibreria Cyrano.

10:30  Escola Primària Sacro Cuore. Le sei storie del Mago di Oz laboratori a càrrec de la il·lustradora Sara Pilloni. Organitza llibreria Cyrano.

10:30.   Ex Mercat del la Fruita de Via Sassari. Claudia Fachinetti es troba amb els alumnes de l’Escola Primària Maria Immacolata  i conversa amb ells del seu llibre, Ninna, il piccolo riccio con un grande cuore e Vito, il gatto bionico. Organitza Llibreria Cyrano.

17:30    Torre de Sulis. Dalla Piazza alla libertà: Salvatore Meloni, storia di un carabiniere sardo nella Resistenza. Intervé Tonino Budruni. Organitza Llibreria Il Labirinto Mondadori.

18:30   Ex Mercat de la Fruita de Via Sassari. Inauguració de la exposició urbana God Save the queen. Enllestida en col·laboració  amb els comerciants del CCN Al centro storico di Alghero. Organitza llibreria Cyrano.

19:00    Ex Mercat de la Fruita de Via Sassari. Metti una sera al Castello di Windsor, Ivan Canu e Eva Grippa es troben amb el públic per presentar els seus llibres God Save the Queen (Centauria) i Kate. Luci e ombre di una futura regina (DeAgostini). Organitza llibreria Cyrano.

 

22 d’abril

9:30   Escola Mitjana Giovanni Paolo II. Riccardo Gazzaniga es troba amb els estudiants i conversa amb ells del seu llibre  Abbiamo toccato le stelle. Organitza llibreria Cyrano.

9:30    Escola Primària Maria Immacolata. Le sei storie del Mago di Oz laboratori a càrrec de la il·lustradora Sara Pilloni. Organitza llibreria Cyrano.

10:30   Ex Mercat de la Fruita de Via Sassari. Takoua Ben Mohamed es troba amb els estudiants de l’Escola Mitjana Grazia Deledda i conversa amb ells del seu llibre Il mio migliore amico è fascista. Introdueix l’encontre Claudia Fachinetti. Organitza llibreria Cyrano.

17:00  Torre de Sulis. Nicola Piras presenta el seu còmic manga Sant Jordi, intervé amb la traductora Carla Valentino i el representant de l’Ofici de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer, Gustau Navarro. Organitza Ofici de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer i Llibreria Il Labirinto Mondadori.

18:00  Ex Mercat de la Fruita de Via Sassari. Riccardo Gazzaniga es troba amb el públic dels lectors i conversa amb Emiliano Di Nolfo de la seva obra Non devi dirlo a nessuno (Rizzoli).

18:30   Torre de Sulis. Presentació del llibre Rondalles a la ràdio, a càrrec de Pino Tilloca i Carlo Sechi amb la lectura de la rondalla Joanet lo fill de la viuda, a càrrec del grup Amics del teatre en alguerès de Joan Irranca. Organitza Obra Cultural.

19:00    Ex Mercat de la Fruita de Via Sassari. Takoua Ben Mohamed troba el públic de lectors i conversa amb Silvia Serreli de la seva novel·la gràfica Il mio migliore amico è Fascista. Organitza llibreria Cyrano.

19:00   Torre de Sulis. Fuad Aziz, trobada amb l’artista, pintor, escultor i autor de llibres per a nens. Organitza llibreria Il labirinto Mondadori.

20:00   Torre de Sulis. Tonino Budruni presenta el seu llibre Adolescenti della Muraglia. Intervé Pinuccia Sechi. Organitza Llibreria Il Labirinto Mondadori.

 

23 d’abril

Dia del llibre i de la rosa / Dia Mundial del llibre

10:00    Centre històric. Porta/pren un llibre. Compra llibres sense diners.  Festival Chiamata a intraprendenza. A càrrec de JovAlguer i Artica. En col·laboració amb Llibreria Il Labirinto Mondadori i Alghenegra.

10:30   Ex Mercat de la Fruita de Via Sassari. Takoua Ben Mohamed es troba amb els estudiants de l’Escola Mitjana Giovanni Paolo II  i conversa amb ells del seu llibre Il mio migliore amico è fascista. Organitza Llibreria Cyrano.

11:00     Le storie di Pietrina. visita guiada pel centre històric de l’Alguer per als estudiants de l’Escola Mitjana de l’Institut Comprensiu Monte Rosello Basso de Sassari. A càrrec d’Eleonora Cattogno. Organitza Llibreria Cyrano.

17:00  Ex Mercat de la Fruita de Via Sassari. Pixelgame els youtubers i gamers Grax i Sotomayor10TV es troben amb fans i lectors  per presentar els seus llibres Avventura nel mondocristallo i La folle storia di un clash quasi reale. Organitza llibreria Cyrano.

18:00  Largo Lo Quarter. Presentació del llibre L’home que plantava arbres, traducció en alguerès a càrrec de Carla Valentino de L’homme qui plantait des arbres de Jean Giono. Intervenen la traductora Carla Valentino i l’editor Diegu Corraine. Organitza Òmnium Cultural de l’Alguer.

18:20    Cafè Largo San Francesco. Festival Chiamata a Intraprendenza. Aperitiu amb l’autor. Confrontació generacional amb Tonino Budruni. A càrrec de JovAlguer i Artica. En col·laboració amb Llibreria Il Labirinto Mondadori.

18:30    Biblioteca Sant Miquel, Largo Lo Quarter. Massimiliano Fois presenta Anninnia Volando. Una nera favola sarda, amb acompanyament musical de Quirico Solinas a la guitarra. Organitza Biblioteca Sant Miquel.

19:00     Torre de Sulis. Presentació revista Al Portal, veus de l’Alguer. Organitza Centre Cultural Don Nughes, Obra Cultural de l’Alguer i Plataforma per la Llengua.

 

24 d’abril

11:30     Torre de Sulis.  Alguer, llibres i menjar. Presentació de volums recentment publicats i dedicats al menjar de la tradició algueresa: Pani tipici della tradizione Algherese, Il Milese, Locanda Fertilia, Alghero:storielle di dolci e loro tradizioni . Dialoga amb els autors i modera l’encontre Tonino Budruni, presenta Pinuccia Sechi . Organitza Llibreria Il Labirinto Mondadori.

16:00     Biblioteca Sant Miquel, Largo Lo Quarter. Fuad Aziz “Colori tra le mani” Laboratori per minyons de 3-10 anys. Organitza Llibreria Il Labirinto Mondadori en col·laboració amb Biblioteca Sant Miquel.Hi ha menester de fer la inscripció a algherocoloritralemani@gmail.com

18:00   Torre de Sulis.  Giovanni Strinna presenta el seu llibre Sant Antoni del Foc. Intervenen els autors Francesc Ballone, Giovanna Tilocca i Carla Valentino. Organitzen Ofici de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer i Llibreria Il Labirinto Mondadori.

18:30   Torre de Sulis. Presentació del llibre  Sardegna. 20 Fotografi di feste e riti. Intervenen el curador Giovanni Porcu i el fotògraf Giampaolo Catogno. Organitza Llibreria Il Labirinto Mondadori.

21:00  Teatre Cívic Gaví Bal·lero. Baula rere Baula, concert de Brams. Festival de Cançó BarnaSants, a cura de Plataforma per la Llengua.

 

25 d’abril

16:00   Biblioteca Sant Miquel. Fuad Aziz “Colori tra le mani” Laboratori per minyons de 3-10 anys. Organitza Libreria Il Labirinto Mondadori  en col·laboració amb Biblioteca Sant Miquel. Hi ha menester de fer la inscripció a algherocoloritralemani@gmail.com

 

26 d’abril

10:00  Escoles Primàries de l’Alguer. Fuad Aziz es troba amb els estudiants i conversa amb ells de la seva obra. Organitza Llibreria Il Labirinto Mondadori.

Sant Jordi Alguer

TORNAR A CERCAR PER :  Mapa  |  Activitat  |  Data

Icona calendari

Altres esdeveniments

#BooksAndRoses in Ghana

#BooksAndRoses in Ghana

Meeting to exchange books and comment on readings, with some snacks. All participants receive as a gift a bookmark with a fragment of a poem by Pau Riba. Organised by Accra Catalan Girls and Friends.

Special Sant Jordi’s event at the Villa Klimt

Catalonia’s Delegation in Central Europe organises a different Sant Jordi’s cultural event this year in Wien to contribute with a debate on how to support culture in times of war due to the current situation in Ukraine after the Russian invasion. The following experts...

#BooksAndRoses Panta Rhei Košice

#BooksAndRoses Panta Rhei Košice

V sobotu 23. 4. na Deň svätého Juraja sme pre Vás pripravili pouličný predaj kníh pred našimi kníhkupectvami v Bratislave na Poštovej a v Košiciach na Mlynskej ulici. V Bratislave sa dopoludnia uskutoční aj hudobno-diskusné podujatie o katalánskej kultúre pod záštitou...