Les comunitats catalanes d’Europa es preparen per a la festa del llibre i la rosa

Icona calendari

30 març, 2021

Concurs comunitats catalanes d’Europa

Tal i com ho havíem previst, el distanciament social no suposarà un fre a la creativitat aquest 2021. A poc menys d’un mes, i gràcies a un considerable nombre d’entitats compromeses amb la celebració de la diada de Sant Jordi, la festa cultural de la rosa i el llibre, desenes d’activitats estan sent ja anunciades arreu del món.

Una de les apostes més populars està sent la de l’organització de concursos literaris i jocs florals. Les iniciatives no són poques; des d’entitats com la Catalan Community in the United Kingdom, Ràdio Catalunya Itàlia, el Casal Català de Guayaquil o la Library of the European University Institute ja s’han anunciat propostes d’allò més diverses i originals, que van des del concurs literari clàssic fins a la creació de memes recomanant llibres.

En aquesta mateixa línia, les comunitats catalanes d’Europa, un any més, han apostat per celebrar la diada amb un concurs a nivell internacional. Igual que l’any passat, els guanyadors dels concursos de Sant Jordi dels diferents casals europeus competiran entre si aspirant a guanyar la competició europea. En aquesta ocasió, a més, optant els dos potencials guanyadors a un premi; un curs d’escriptura a gentilesa del Laboratori de Lletres.

La iniciativa, organitzada per la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC), és una col·laboració conjunta dels casals catalans europeus de Brussel·les, Galicia, Ginebra, Laussana, Lisboa, Londres, Luxemburg, Madrid, Múnic, Nantes, París, Saragossa, Sevilla, Stuttgart, Tolosa, Vitòria y Zúric.

Els guanyadors, un any més, seran triats per tres escriptors catalans de prestigi. En aquest cas, Sebastià Alzamora, Laia Fàbregas i Gemma Pasqual. Ells seran els encarregats de decidir els guanyadors del premi europeu, que serán anunciats el dia 25 d’abril, coincidint amb el dia de la Catalunya Exterior, via zoom i xarxes socials.

Icona calendari

Altres notícies que us poden interessar

Aquest 2021 la rosa virtual ha tornat a florir

Aquest 2021 la rosa virtual ha tornat a florir

L'any passat va ser per a tots l'any de reinventar-se. Des de #BooksAndRoses, en un context en què promoure esdeveniments presencials internacionals es feia difícil, el desig de mantenir l'esperit d'aquest esdeveniment cultural coincidia amb la posada en marxa d'una...

Compartim. #BooksAndRoses2021

Compartim. #BooksAndRoses2021

Enguany, donada la incertesa, la nostra intenció és, més que mai, la de compartir. Compartir per a col·laborar; perquè s'obri un món de noves possibilitats. En aquesta mateixa línia, neix un nou hashtag, #BooksAndRoses2021, que pretén omplir-se de l'esperit i de...