BooksAndRoses més enllà de la pantalla. Alguns actes presencials per a 2021.

Icona calendari

22 abr., 2021

El dia del llibre i la rosa s’apropa i, ara per ara, podríem considerar-ho ja un èxit. Des del principi hem estat clars i conscients quant a les complicacions que suposava el context sanitari; la situació requeria de creativitat i reptava la nostra capacitat de reinventar la celebració cultural en el context virtual. 

Al llarg d’aquests mesos de preparació tot això s’ha respirat. Per part de diversos organitzadors i des de diferents racons del món, s’han compartit iniciatives i han anat sorgint noves propostes originals que obrien les possibilitats a continuar celebrant el dia de Sant Jordi tot i les limitacions. La viabilitat de magnificar l’experiència darrere d’una pantalla ha crescut i crescut. Però no sols això, sinó que més enllà del sorgiment de propostes increïbles en format virtual, en alguns casos, fins i tot s’ha fet possible tornar a la presencialitat. 

La llista de llocs que esmentarem tot seguit no és exhaustiva. En ciutats com Tòquio, per exemple, es preveuen 2 esdeveniments cara-a-cara. D’una banda, des de la Agència Catalana de Turisme i la Kudan House i, d’un altre, des de l’Institut Cervantes i la Associació Japonesa d’Amistat amb Catalunya. 

Roma s’ha convertit també en una ciutat en què se celebrarà el dia i del llibre i la rosa més enllà de la pantalla; a través d’una iniciativa conjunta de la Delegació del Govern de Catalunya a Itàlia i diverses llibreries a la ciutat en què es regalaran roses i punts de llibre als qui comprin llibres d’autors catalans. Una iniciativa que, de manera semblant, s’ha impulsat també des de la Delegació i amb la col·laboració del Institut Ramon Llull al llarg de tota França, amb 29 ciutats involucrades. 

I no s’acaba aquí. Molts més són els que, si ho han vist possible, han apostat per mantenir la presencialitat. Des de la Delegació a Mèxic també s’ha col·laborat amb la llibreria Porrúa amb l’objectiu de descobrir sobre la literatura catalana i oferint roses de regal. Des de la Delegació als Estats Units, encara que mantenint d’una certa forma el format virtual, s’ha organitzat la celebració d’un petit esdeveniment presencial amb la col·laboració de la llibreria-cafè Busboys & Poets a Washington DC. En ciutats com Lisboa, s’anuncien esdeveniments presencials a celebrar en uns mesos i altres llocs com Ghana, La Plata, Guayaquil i Querétaro apostes també pel format cara a cara. 

Com veieu, l’esperit no es perd. BooksAndRoses continua viu; en les nostres pantalles, en les nostres vides i en els nostres cors.

Icona calendari

Altres notícies que us poden interessar

Comença #BooksAndRoses2022

Comença #BooksAndRoses2022

Sant Jordi s’apropa i nosaltres ja ens estem preparant. Un cop més #BooksandRoses comença i ho fa en un context de realitat “post-pandèmica”. En un dia on l’amor i la literatura són celebrats massivament a Catalunya, el món acompanya unint-se a la festivitat. Milers...

Aquest 2021 la rosa virtual ha tornat a florir

Aquest 2021 la rosa virtual ha tornat a florir

L'any passat va ser per a tots l'any de reinventar-se. Des de #BooksAndRoses, en un context en què promoure esdeveniments presencials internacionals es feia difícil, el desig de mantenir l'esperit d'aquest esdeveniment cultural coincidia amb la posada en marxa d'una...