Endarrere

Com organitzar un acte per Sant Jordi fora de Catalunya. El lectorat de català a Venècia

Compartir

Esteu buscant idees o models d’anys anteriors per organitzar actes amb llibres i roses fora de Catalunya?

Avui us presentem l’acte que el lectorat de català membre de la Xarxa Llull a Venècia va organitzar l’any passat per Sant Jordi, una nova proposta per organitzar un esdeveniment #BooksAndRoses.

La diada se celebra a la Universitat Ca’ Foscari de Venècia gràcies a la participació de membres del professorat i alumnes, així com  coneguts de l’alumnat, en total s’hi van implicar 8 persones. A Venècia però ja fa anys que dediquen el 23 d’Abril a organitzar l’acte fent presentacions orals sobre algun tema català com ara autors, cantants, cultura popular catalana o similars. L’any passat el van dedicar a homenatjar Vicent Andrés Estellés.

A més, van muntar una paradeta, fent roses de paper i explicant en què consisteix la celebració de Sant Jordi a la gent que hi passava i s’interessava. També van comprar unes quantes roses per repartir, sent aquesta la única despesa que van tenir. No es van vendre llibres, tot i que n’hi havia d’exposats.

Cal remarcar però que a Ca’Foscari el català forma part del pla d’estudis del Grau de Llengües que es pot estudiar i, per tant, Sant Jordi entra dins el cicle d’activitats organitzades per l’assignatura, la qual cosa va facilitar l’organització de l’acte. Per difondre l’acte per xarxes socials, van utilitzar tant el hashtag #primavera_en_català com #BooksAndRoses

Durant les properes setmanes anirem publicant en aquest blog altres exemples d’esdeveniments #BooksAndRoses d’anys anteriors per part d’altres organitzadors!