Endarrere

Sant Jordi, llibres i roses a 上海 / Xangai (2016)

Compartir

A Catalunya, celebrem la Diada de Sant Jordi el 23 d’abril -dia de l’amor i de la literatura- des de fa molts anys i sembla que almenys un aspecte de la tradició -l’intercanvi de llibres i roses- s’està estenent pel món! Des de Bahía Blanca (Argentina) fins a Xangai (Xina, PPX).

Persones d’arreu del món ja estan treballant per celebrar el 23 d’abril d’enguany amb activitats increïbles. Des de celebracions tradicionals de Sant Jordi fins a activitats que inclouen l’intercanvi de llibres i roses, amb catalans sense! Els darrers anys, persones d’arreu del món han organitzat més de 150 activitats amb llibres i roses a gairebé 50 països.

Hi ha força relació entre la Diada de Sant Jordi i la declaració, el 1995 per part de la UNESCO, del Dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor. Les celebracions del Dia Mundial s’han anat estenent a molts indrets del món i l’intercanvi de llibres i roses sembla haver viatjat a la motxilla. Amb el projecte #BooksAndRoses volem descobrir i fer descobrir fins on ha viatjat el costum d’intercanviar llibres i roses pel 23 d’abril, sigui en forma d’una celebració tradicional de Sant Jordi o en un format diferent! I, sí, ens faria il·lusió veure com el món sencer celebrés la data amb #BooksAndRoses. És un petit gest que provoca molts somriures!

Mireu tot allò que van fer a Xangai el 2016 en aquest vídeo-resum! El detall de les activitats també es pot consultar a https://booksandroses.cat/2020/2016/event/sant-jordi-in-shanghai/.

A booksandroses.cat/2020 trobareu la inspiració per les vostres activitats amb exemples de les millors pràctiques, recursos i notícies d’arreu del món.